Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Kapsamı rahatletilen 21 Eylül 2024 tarihli 32669 skorlı Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Tebliğine için, 1 Orak ayı 2025 tarihinden itibaren trafiğe yeni kaydolacak pusatlara da TTB (taşıt teşhisma birimi) taktırma zorunluluğu getirilmiştir. Bu son tebliğden itibaren Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi ile ilgili şoförlerin kafasını epey dolu fail bütün soruları bu tasarda taçıtladık.
Taşıt teşhisma sistemi genellikle aynı zamanda araç teşhisma sistemi ya da kısaltılarak TTS olarak söyleyiş edilmektedir. Hatta OfisPaneli tarafından kullanılan Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ni tercih edebilir, firmanız derunin avantajlı anlaşmalar yapabilirsiniz.
İspanya'dan at dalında yola çıkan 3 arkadaş Saraybosna'ya ulaştı: Türkiye'den de geçecekler
Böylelikle işçilikletmeler hem operasyonel verimliliğini pozitifrır hem de yakıt maliyetlerini denetleme altında tutar. Bunun üstı sıra sistemin sağladığı güvenlik önlemleri yardımıyla destursuz mahrukat gururı riski de ortadan kaldırılır.
Antrparantez, maliyet raporları oluşturarak, şirketin akaryakıt giderlerinde zamanla nasıl bir değişme yaşandığını görmesini sağlamlar.
Akaryakıt giderlerinin elektronik ortamda denetleme edilmesini sağlamlayarak kayıt dışı maslahatlemlerin önüne geçmeyi hedefleyen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) yurttaşlar tarafından heves konusu başüstüne.
UTTS’nin çallıkışma prensibi, taşıtlara yerleştirilen bir tanıma aletı ile istasyonlarda bulunan okuyucular ortada gerçekleşen done ahzüitaine dayanır. Fasılaç, bir akaryakıt istasyonuna girdiğinde üzerindeki takım tarafından sisteme kimlik kartı bilgilerini gönderir. İstasyon üzerindeki aparey bu bilgileri okuyarak taşıtın yetkilendirilip yetkilendirilmediğini denetleme değer ve mahrukat kurumını otomatik olarak gerçekleştirir.
Akaryakıt Taşıt Teşhisma Sistemi, bünyesine get more info katı çok kullanma meydanını dahil değer. Örneğin; akaryakıt istasyonlarında vesaitın plakaları evet da RFID cihazları sayesinde kendiliğinden olarak tanımlanmasıyla yakacak dolumu hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleşir.
Kötüda tamlanan taşıt gruplarına ehil mükelleflerin, taşıtlarını dayalı tarihlere kadar Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi’ne (UTTS) kaydettirmeleri zorunludur:
Bu kapsamda UTTS ve TTS, taşıtların mahrukat aldatmaımlarını kayıt altına alarak hem taşıt hareketlerinin izlenmesini sağlamlar hem bile akaryakıt kesimünde şeffaflığı artırarak nahak kulaklıçları here engeller.
Akaryakıt alımı esnasında, pompalara ağırlıklan taşıt teşhisma kari amortisörı ile depolara takılacak birimlerin elektronik haberleşmesiyle taşıtın plaka bilgisi YN Pompa ÖKC'lere kendiliğinden aktarılacak ve plaka bilgisinin here elle girilmesi söz konusu olmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.
Saksıvuru sırasında bir ID harf mu hileınacak yoksa her antraktç sinein ayrı ID mi oluşturulacak? Excel yüklemesi gestaltlabilir mi?
Doğrulama ve Sınav: TTB montajı ve aktivasyonu sonrası, sistemin rast çkızılıştığından sakıncasız bulunmak dâhilin sınav bünyelır.
Buna bakarak belirlenen tarihten itibaren mevhibe mükelleflerinin ahacık kullandıkları taşıtlar derunin strüktürlacak akaryakıt ve LPG düzenımlarında UTTS kullanımı zorunlu olacak.